New Balance Minimus

 

For snart to år siden gikk jeg til anskaffelse av et par Vibram FiveFingers. De egner seg til de aller fleste treningsformål, med ett unntak: løping i skogen.

Som orienteringsløper er jeg vant med at beina får hard medfart. Orienteringssko har en stiv såle, er svært lette og beskytter bra mot skarpe steiner og slag mot tærne. FiveFingers, derimot, har gitt meg forstuede tær når jeg har tatt dem med i skogen. Derfor har jeg tittet etter et alternativ som gir bedre beskyttelse, samtidig som den minimalistiske opplevelsen og nærkontakten med underlaget ivaretas.

Alternativet heter New Balance Minimus.

New Balance Minimus

New Balance er et kjent merke blant løpere, men selv har jeg ingen erfaring med merket. Skoens overdel er i supertynn men slitesterk nylon, mens sålen er en tynn Vibram-såle med skikkelig mønster som sikrer godt grep på de fleste underlag.

Erfaringsgrunnlaget er foreløpig ikke veldig stort, men foreløpig gir skoene meg det jeg søker: en superlett sko med godt grep og god kontakt med underlaget, samtidig som jeg har litt beskyttelse av tærne.

New Balance Minimus

New Balance Minimus

 

Publisert 16.05.12

Liker du det vi skriver? Hold deg oppdatert ved å følge oss på disse nettstedene eller få nye artikler på e-post.

Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Se våre bilder på Flickr Se våre filmer på Vimeo

Flere artikler

 

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Kategorier

Søk

Følg oss på nett

Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Se våre bilder på Flickr Se våre filmer på Vimeo

 

© 2024 Anne Siri og Martin Koksrud Bekkelund