Trillestien med vogn

 

Man skal ikke ha syklet lenge i Nordmarka før man stifter bekjentskap med trillestien mellom Blankvannsbråten og Kobberhaughytta. Denne stien binder sammen veinettet mellom Frognerseteren og Blankvannsbråten i sør, med veinettet fra Sørkedalen og Kobberhaughytta og videre innover i Marka. Selv om det finnes mange trillestier i Marka, er det ofte denne som bare omtales som «Trillestien».

Å sykle denne stien er krevende nok i seg selv. Utfordringen ble ikke mindre da vi ble foreldre og fikk sykkelvogn på slep. Var det i det hele tatt mulig å ta seg over trillestien med vogn? Svaret er ja, men ikke ved å følge den merkede og mest brukte traseen.

Kartet under viser detaljene. Kommer man fra Blankvannsbråten er det kjørt et lite tråkk med ATV eller liknende helt til høyre på enga. Dette krysser så enga og tar opp bakken til venstre for hovedtraseen. Så krysser tråkket hovedtraseen og går i en stor bue hvor man må følge med på kartet og se at man tar riktig tråkk tilbake til hovedtraseen. Deretter følges hovedtraseen til løypekrysset hvor man tar sør-vestover mot Studenterhytta, i stedet for å følge hovedtraseen under kraftlinja mot veien til Kobberhaughytta. Da kommer man til Myrås og vei som henger sammen med resten av veinettet nordover.

Totalt er denne strekningen 980 meter. Det er grisete og steinete, men det er et fungerende alternativ i stedet for å sykle hele veien om Ullevålseter, Skjersjødammen og Bjørnholt. I hvert fall hvis man har tenkt seg vestover.

Har du bedre alternativer eller betraktninger om gjennomføringen, kan du gjerne diskutere denne saken med oss på vår Facebook-side.

 

Publisert 08.05.16

Liker du det vi skriver? Hold deg oppdatert ved å følge oss på disse nettstedene eller få nye artikler på e-post.

Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Se våre bilder på Flickr Se våre filmer på Vimeo

Flere artikler

 

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Kategorier

Søk

Følg oss på nett

Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Se våre bilder på Flickr Se våre filmer på Vimeo

 

© 2024 Anne Siri og Martin Koksrud Bekkelund