En tur blir til

 

En tur kan være så mangt. Det kan være som sommerens langtur, men de aller fleste turene er dagsturer med liten sekk, kaffe på termos og niste. Hvordan blir egentlig en tur til?

For meg starter alltid turen med en kopp kaffe over et kart. Kartet brettes ut på gulvet, og snart ligger vi begge to på alle fire og peker og snakker om hva som kunne vært fint og morsomt og passende for dagsformen.

En tur blir til

Så når turen er sånn omtrentlig planlagt, smører vi niste og koker kaffe. Sekken pakkes med kart, kompass, GPS, kamera, litt førstehjelpssaker og ekstra klær for dårlig vær. Varme klær og gode sko, så er det bare å komme seg ut.

Alle veier fører til Frognerseteren

Det viktigste med en tur er ikke for meg å gå langt eller fort eller høyt eller tungt eller tøft. Det viktigste er å komme seg ut. Finne roen. Se på utsikten. Kjenne lukten av våt skog etter regnvær. Ta på den våte mosen.

Mose

Merkede løyper finnes nær mange tettsteder og byer. I Oslo kan du besøke Skiforeningen for skiløyper om vinteren, mens Turistforeningen dekker hele landet om sommeren.

Merket, sommer som vinter

Blåmerket sti

Tåke i skogen

I høstskogen

Voksen skog

Blant de tunge mørke graner

Løv

Vann

Terskelen for å komme seg ut kan for mange være høy. Men det er ingen vits i å se seg blind på andres prestasjoner. Hva har du selv lyst til? En tur i parken fungerer som en start. Eller ta bussen til marka og gå en rundtur på lettgått sti. Du trenger ikke rare utstyret heller. Selv olabukse, joggesko og genser holder som en start. Det viktigste er at turen blir på dine premisser.

Gjør turen til det du vil den skal være og kom deg ut!

God tur!

 

Publisert 25.10.14

Liker du det vi skriver? Hold deg oppdatert ved å følge oss på disse nettstedene eller få nye artikler på e-post.

Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Se våre bilder på Flickr Se våre filmer på Vimeo

Flere artikler

 

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Kategorier

Søk

Følg oss på nett

Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Se våre bilder på Flickr Se våre filmer på Vimeo

 

© 2024 Anne Siri og Martin Koksrud Bekkelund