«Oslos nære villmark»

 

Er du i beita for julegaver? Fortvil ikke, boken «Oslos nære villmark» redder julen!

Oslos nære villmark

Hvor langt må du egentlig reise fra hovedstaden for å oppleve villmark? Og trenger en tur i villmarka å være lang, tung og strabasiøs? Med utgangspunkt i Oslo har Marius Nergård Pettersen satt seg som mål å oppdage de naturperlene vi på Østlandet har i gangavstand (bokstavelig talt) fra stuedøra.

Resultatet er en bok som både er spennende å lese fra perm til perm, men som vel så gjerne fungerer for et oppslagsverk for den som lurer på hva man skal finne på til helgen. Marius tar deg med gjennom hele Oslomarka, Blefjell, Finnskogen, Vassfaret, Trillemarka, Skrim, Holleia, Vikerfjell, og mange andre av våre nære friluftsområder, helt til toppen av Gaustatoppen.

Marius har to egenskaper hvor han skiller seg spesielt ut fra andre friluftsforfattere: både som forfatter og fotograf har han en positiv, leken og uformell stil som både er morsom å lese, men som også holder høy kvalitet på tekst og spesielt foto. «Oslos nære villmark» er ikke bare en godt skrevet og lettlest bok, men også en bok man bare blir sittende og bla i på grunn av alle de fine bildene. En av hans spesielle særtrekk er bilder av natur, med mennesker subtilt bortgjemt i bildene.

Oslos nære villmark

Foto: Marius Nergård Pettersen

Kombinasjonen av tekst og bilder får det til å krible i enhver friluftsfot. Man får oppriktig lyst til å gå på tur når man leser boken. Selv fikk jeg ekstra lyst til å utforske områder jeg bare har lest sporadisk om tidligere, men aldri har besøkt, for eksempel Spålen-Katnosa naturreservat eller Skrim.

Så, hvis du har lyst til å inspirere andre til å oppleve det de har rett utenfor døren, eller kanskje du har lyst til å bli inspirert selv, er det bare å ta turen innom nærmeste bokhandler og bestille eksemplarer til deg og dine. Hvem vet, kanskje du treffer på kjentfolk i boka?

God lesing!

 

Publisert 13.12.13

Liker du det vi skriver? Hold deg oppdatert ved å følge oss på disse nettstedene eller få nye artikler på e-post.

Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Se våre bilder på Flickr Se våre filmer på Vimeo

Flere artikler

 

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Kategorier

Søk

Følg oss på nett

Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Se våre bilder på Flickr Se våre filmer på Vimeo

 

© 2024 Anne Siri og Martin Koksrud Bekkelund