Kopperhaugene

 

Oslo er en by velsignet med naturen rett utenfor døra. Nordmarka er lett tilgjengelig, både med buss, bane, tog, sykkel, til fots og med bil. Like lett tilgjengelig er Kopperhaugene, en ås på 526 meter over havet.

Toppen er et fint turmål for barnefamilier og du har fin utsikt over Sørkedalen, deler av Oslofjorden og innover i Nordmarka mot Kikut, Fyllingen og Bjørnsjøen.

Man kan enten ta turen på sti gjennom skogen, eller benytte skogsbilveien fra Sørkedalen hvis man vil sykle eller trille med vogn. Og orker man ikke turen helt opp, kan man stoppe på Turistforeningens betjente hytte, Kobberhaughytta, ved Kopperhaugtjernet.

Ved Kopperhaugtjernet finnes det også to gammer med bålplass, badeplass og flytebrygge, for den som har lyst til å overnatte eller å fukte kroppen etter turen. Gammene kan leies gjennom Turistforeningen og kanoer kan leies på Kobberhaughytta.

Adkomst

Kobberhaugene ligger sentralt i den sørlige delen av Nordmarka, og er således lett tilgjengelig fra flere kanter, sommer som vinter. Den enkleste er bil eller buss (linje 41) til Sørkedalen skole. Alternativt kan du ta banen (linje 1) til Frognerseteren og gå om Nordmarkskapellet, eller bussen (linje 51) til Skar og gå om Bjørnholt.

Kart

Uglands sommerutgave over Nordmarka er et must når man skal på tur i Nordmarka om sommeren. (Kobberhaughytta er sågar avbildet på omslaget.)

Under ser du vår rute fra Sørkedalen, om Kopperhaugene, til Kobberhaughytta.

Din nettleser støtter ikke rammer!

Åpne kartet i et nytt vindu…

Bilder

En håndfull bilder fra vår tur fra Sørkedalen. Du kan trykke på dem for en større utgave.

Kopperhaugene

Kopperhaugene

Kopperhaugene

Kopperhaugene

Kobberhaughytta

Og ja, det heter Kopperhaugene og Kobberhaughytta…

 

Publisert 04.09.11

Liker du det vi skriver? Hold deg oppdatert ved å følge oss på disse nettstedene eller få nye artikler på e-post.

Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Se våre bilder på Flickr Se våre filmer på Vimeo

Flere artikler

 

Enda flere artikler? Besøk arkivet.

Kategorier

Søk

Følg oss på nett

Følg oss på Facebook Følg oss på Twitter Se våre bilder på Flickr Se våre filmer på Vimeo

 

© 2024 Anne Siri og Martin Koksrud Bekkelund